Today.ua

Як зарплата непоганого IT-спеціаліста: скільки коштують найдорожчі страви у київських ресторанах

Вартість їжі у столичних ресторанах, звісно, різна. Десь вона доволі демократична і доступна для гаманця навіть киянина із середньою зарплатою, а за щось доведеться віддати відразу чотири мінімалки або зарплату IT-спеціаліста середньої кваліфікації. Журналісти одного з видань пробували з'ясувати, які найдорожчі страви у київських ресторанах, і чому вони так вартують.

У розряд найдорожчих потрапили коктейлі, морепродукти і м'ясо.

Рейтинг найдорожчих страв вийшов таким:

І окремо можна поставити приготованого краба, страва з якого тягне на 25 000 тисяч (напевно той краб ще й розмовляє, - авт.).

Коктейль вартістю майже дві тисячі тягне на свою ціну не так компонентами, що до нього входять, як декором. До складу коктейлю входить відома багатьом маргаритка, а також пюре з маракуйї, лимонний фреш, текіла, лід і сіль вікінгів. Однак усе те традиційне наповнення має дивовижну "обгортку".

Коктейль подається у справжньому живому кактусі. Звісно, той кактус одноразового використання. Він коштує півтисячі гривень і викидається відразу після того, як коктейль випитий. Отже, вартість наповнення становить майже 1300 гривень. Бармен каже, що немає такого вечора, щоб вони не продали бодай одного такого коктейлю.

Дорого коштує в ресторанах і м'ясо. Причому імпортне вартує значно дорожче ніж наше, українське. Наприклад, м'ясо, що має американське походження, вартує 500 гривен за 100 грамів, а от наше, українське, такої самої ваги продають за 200.

Корів, що йдуть на стейки, напувають пивом і щодня роблять їм масаж

Але серед найдорожчих страв  понад усе на відвідувачів справив враження сендвіч за 2200 гривень. Як пояснив шеф-кухар Тарас Шевченко, до складу цього сендвічу входить м'ясо ваґю, яке вважається найдорожчим у світі м'ясним продуктом.

М'ясо ваґю завозиться в київські ресторани із Австралії. А взагалі корови і бички, що призначені на таке м'ясо, мають японське коріння. Вони вирощуються за спеціальною технологією. Їх годують лише відбірним дорогим зерном, коровам роблять масаж і головне – поять їх пивом! Після такого раціону і догляду м'ясо стає м'яким і ніжним. На аукціонах така корова йде за тисячі доларів. На кожну таку тварину видається паспорт із відбитком її носа.

Шевченко розповів, що його знайомі пробували виростити таку худобину в Україні. Завели кілька таких корів та найняли персонал для догляду за ними. Однак високоякісне зерно відразу розікрали, а натомість почали годувати корів звичайним фуражним кормом. Масаж, звісно, їм також ніхто не робив. А пиво, призначене для напування тварин, взагалі дивним чином випарувалось. Отож, затія із м'ясом ваґю в Україні поки не вийшла. Та очевидно, якщо його, таки, почнуть вирощувати тут, а не доведеться везти з Австралії, то і стейки з нього стануть дешевшими.

Нагадаємо, ціни на продукти в Україні зростають набагато швидше, ніж зарплата.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ