Today.ua

Як приховати та відновити переписки у Viber: корисні лайфхаки, про які потрібно знати всім користувачам

Viber - один із найпопулярніших мессенджерів на смартфонах українців. Під час виїзду з окупованих територій іноді необхідно приховати чати, щоб їх не прочитали на блокпостах. Не всі користувачі знають, як це зробити. Але переписку у Viber легко приховати, а потім відновити.

Задля збереження конфіденційності переписок Viber не зберігає чати на своїх серверах. Тому ніхто зі співробітників компанії не має доступу до повідомлень користувачів. 

Абсолютно всі особисті чати в Viber зашифровані наскрізним шифруванням. Дані українських користувачів, що не пов’язані з чатами, зберігаються на Amazon Web Services з дотриманням суворих заходів безпеки

Viber дає можливість своїм абонетам створювати резервні копію чатів, щоб вони мали доступ до них з різних пристроїв. Переписки зберігаються у хмарному сховищі (на Google Drive – для Android, або на iCloud – для iPhone). У разі втрати повідомлень або видалення Viber ця функція дозволяє швидко відновити всі чати на дату створення резервної копії. 

Резервне копіювання переписок вимагає регулярного оновленн. Заради спрощення цього процесу месенджер дозволяє налаштувати автоматичне створення бекапу (резервної копії даних).

За допомогою резервування можна зберегти та відновити:

  1. Історію чатів (включно з текстом повідомлень, фото і відео);
  2. Участь у групах та спільнотах;
  3. Дані облікового запису;
  4. Придбані стікери;
  5. Тарифи та підписки Viber Out.

Як створити резервну копію повідомлень на Android

У меню Viber натискаємо на три крапки в правому нижньому кутку "Додатково" → Параметри → Обліковий запис → Резервна копія Viber → Оберіть бажаний акаунт Google Drive → натисніть "Створити резервну копію".

Резервування можна налаштувати автоматично з різною періодичністю (щодня, щотижнево, щомісячно). Також в бекап можна включати фото і відео та обирати канал його створення – через Wi-Fi або через Wi-Fi та мобільний інтернет. 

Як створити резервну копію повідомлень на iOS

Заходимо в Viber → Натискаємо на три крапки в правому нижньому кутку "Додатково" → Налаштування → Обліковий запис → Резервне копіювання → Натисніть "Створити зараз".

Попередньо перевірте, чи підключений акаунт Viber на пристрої до iCloud. Для цього на своєму iPhone, iPad або iPod touch оберіть "Параметри" → Натисніть на ваше ім’я (якщо воно не відображається, оберіть "Увійдіть у свій [пристрій]", для цього введіть свій ідентифікатор Apple ID та пароль) → Натисніть "iCloud" → Перемкніть слайдер навпроти Viber в положення "Ввімкнено".

Раніше повідомлялося, які нові функції Viber запустив для користувачів у листопаді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ