Today.ua

Як очистити кеш у Viber, WhatsApp та Telegram, щоб максимально звільнити пам'ять на смартфоні

Щоденне користування месенджерами перевантажує пам'ять смартфона, тому що згодом усі завантажені файли осідають у його пам'яті. Якщо час від часу її не чистити, пристрій почне гальмувати. Ми розповімо, як почистити кеш популярних месенджерів Viber, WhatsApp та Telegram.

Навіть при пасивному використанні месенджера його об'єм на смартфоні може доходити до 15 ГБ. А якщо у вас смартфон з обмеженою кількістю пам'яті, лише спілкуючись щодня в месенджерах, ви використовуєте всі його ресурси.

Очистити кеш у Viber, WhatsApp або Telegram можна кількома способами.

Перший метод. Затискаємо ярлик програми і в контекстному меню вибираємо "Про програму". Після цього відкривається відповідне меню, в якому вибираємо пункт "Використання пам'яті", всередині якого можна побачити зайняту програмою пам'ять та можливість видалення завантажених файлів та очищення кешу.

Що стосується Telegram, то тут краще налаштувати автоматичне налаштування очищення кешу. Для цього перейдіть до "Дані та пам'ять / Використання пам'яті". Тут можна вручну відрегулювати максимальний обсяг даних, що зберігаються, і визначити часові інтервали зберігання кеша. Зберігання медіафайлів пропонується вибрати з інтервалів: 3 дні, 1 тиждень, 1 місяць і завжди. У месенджері WhatsApp є функція повного блокування від завантаження файлів на внутрішню пам'ять гаджета. Якщо не обмежити економію даних, то всі файли, що вам надсилаються або вами, зберігаються в галереях пристрою. Щоб цього уникнути, включаємо в "Налаштування / Дані та сховище" - "Економія даних" та "Обмеження на автоматичне завантаження файлів через мобільну мережу". Ці параметри допоможуть зберегти ресурси смартфона під час використання месенджера.

У Viber очистити кеш досить легко. Заходимо до "Налаштування смартфона - Програми", знаходимо у списку Viber, і натискаючи на іконку вибираємо "Використання пам'яті - Очистити кеш". Видалення зайвих чатів також допоможе розвантажити месенджер та прискорити його роботу. Тому час від часу видаляйте листування, які вам більше не знадобляться. Раніше повідомлялося, як у месенджері Viber передавати показники лічильника та платити за газ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ