Today.ua

Як павербанк може нашкодити смартфону: основні помилки під час заряду

Павербанки на сьогоднішній день – це один із небагатьох пристроїв для підзарядки смартфона при вимкненнях електроенергії. Щоб не зіпсувати акумулятор смартфона, потрібно вибирати павербанк, який відповідає характеристикам гаджета.

Важливо, щоб акумулятор павербанку мав захист від перезаряджання. Якщо цього немає, використовуйте пристрій з обережністю. Від'єднуйте його, коли батарея смартфона майже повністю зарядиться. Адже якщо смартфон перегріватиметься, то його акумулятор дуже швидко вийде з ладу.

Бажано не використовувати павербанк із можливістю швидкої зарядки. Швидка зарядка може призвести до пошкодження акумулятора, оскільки висока напруга скорочує термін служби батареї.

Чим більша ємність пристрою, тим краще. Павербанки завжди мають мінімальний саморозряд батареї, проте згодом характеристики погіршуються, тому краще вибирати акумулятор із запасом у 20-30%. Врахуйте, що вага та розмір павербанку будуть більшими, якщо ємність більша.

Вибирайте павербанк із кількома вихідними роз'ємами USB. Павербанк заряджається від мережі двома способами – через USB-Type-C та Micro-USB та від сонячної енергії. Перший спосіб не дає можливості швидкої зарядки, другий – не надто практичний. Тому краще вибирати пристрій, що підтримує два способи зарядки, щоб у вас була альтернатива.

Раніше повідомлялося, як можна зарядити смартфон та роутер під час блекауту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ