Today.ua

Xiaomi випустить нову унікальну зарядку для своїх смартфонів

Xiaomi в 2021 році представила 200 Вт швидку зарядку нового покоління, але на цьому розробники не зупиняються. Тепер Xiaomi хоче заряджати смартфони звуковими хвилями, і для цього розробляє нову модель зарядки.

У компанії шукають альтернативні способи для того, щоб можна було швидко і безпечно "дозаправити" пристрій. І один з них - використовувати звукові хвилі. Про цей спосіб зарядки повідомляється на сайті Державного управління у справах інтелектуальної власності Китаю.

Була запатентована док-станція, що має генератор акустичних коливань, який здатний налаштуватися "на одну хвилю" зі смартфоном. Звукові хвилі від цієї станції будуть перетворюватися в електричний струм, який піде на заповнення енергії акумулятора. При цьому сама док-станція може використовувати різні перетворювачі для отримання енергії з навколишнього середовища, наприклад, від сонячних батарей. Прототипу подібної зарядки поки ще немає, але користувачі очікують, що Xiaomi їх незабаром порадує новинкою.

Нагадаємо, що у Xiaomi є система бездротової зарядки Air Charge, яка може заряджати кілька пристроїв на відстані до декількох метрів. Також користувачі Xiaomi мають в доступі зарядку 80W Wireless Charging, яка була визнана найшвидшою бездротовою зарядкою в світі.

Раніше користувачам смартфонів Xiaomi назвали причину, по якій пристрої почали масово перегріватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ