Today.ua

Viber розповів, як відключити опцію, яка заважає використовувати додаток

Viber виправив недолік, який має додаток для персональних комп'ютерів на базі операційних систем macOS і Windows. Йдеться про функцію автоматичної корекції, яка виправляє орфографічні помилки користувачів. Функція сама по собі корисна, але вона заважає спілкуванню.

Автокорекція в Viber виправляє слова, допомагаючи користувачам не допускати помилки, але дуже часто програма підставляє не ті слова, які мав на увазі користувач, тим самим змінюючи суть речення. Деякі користувачі звинувачують у всьому операційну систему Windows або macOS, але насправді проблема в іншому, і вирішити її можна за лічені хвилини.

Для відключення функції автоматичного виправлення слів у Viber, потрібно клікнути у поле введення тексту і натиснути праву кнопку миші для виклику контекстного меню. У невеликому вікні система запропонує виділити, видалити, вставити і вирізати текст, а також "Виправляти орфографічні помилки автоматично". Саме цю функцію нам і потрібно відключити.

Щоб Viber не редагував слова, досить зняти галочку з цього пункту. Крім того, в контекстному меню при бажанні і зовсім можна відключити перевірку орфографії. В такому випадку невірно написані слова не будуть підкреслені червоним кольором. Що стосується відключення функції автозаміни на смартфонах, то не вийде відключити цю функцію конкретно тільки в Viber, вона відключиться у всіх інших месенджерах. Для цього потрібно зайти в "Налаштування" - "Клавіатура" - "Автокорекція", і відключити цю опцію.

Раніше повідомлялося, як можна відповідати на дзвінки у Viber, не торкаючись до  екрана смартфона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ