Today.ua

Вартість проїзду в передмістях Києва різко зросла: скільки коштує доїхати до столиці

Вартість проїзду в приміських маршрутках з Василькова до Києва з 2 серпня зросла до 41 гривні. Напередодні подорожчав проїзд з Вишгорода до Києва з 18 до 20 гривень. Люди обурені, адже тепер проїзд на роботу в Київ і назад буде їм щодня обходитися близько 100 гривень.

Перевізники вирішили почати покривати збитки, яких вони зазнали з початку пандемії, тому і підняли ціни на проїзд.

Щоб доїхати з Василькова до Києва, тепер потрібно заплатити 41 грн. Також зросла вартість проїзду до Києва з інших населених пунктів, поблизу Василькова. Зокрема, зі Здорівки проїзд коштує вже 36 грн.

Жителі Василькова вимагають пояснень від мера міста Наталії Баласинович. Колишній нардеп Ігор Мосійчук, який також проживає в Василькові, підтримує думку громадськості і заявляє, що чергове підвищення тарифів на проїзд - необгрунтовано. Проїзд виріс не лише поблизу столиці, а й в сусідніх містах. Наприклад, у Вінниці ціна підскочила відразу вдвічі - з 4 до 8 гривень. У Житомирі проїзд у маршрутках подорожчав до 8 гривень, а в електротранспорті - до 6 гривень. У Маріуполі поїздка в автобусі обійдеться місцевим жителям уже в 10 грн в один кінець.

Раніше повідомлялося про підвищення вартості проїзду в громадському транспорті з 1 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ