В українських магазинах продають небезпечне печиво: на які шкідливі компоненти потрібно звертати увагу покупцям

Автор: Лобанова Єлизавета

Магазинне печиво - не самий корисний продукт для здоров'я. І дієтологи, і самі виробники радять українцям пекти печиво самим, особливо, якщо його будуть їсти діти. На що варто звертати увагу при виборі печива в магазині, розповів виконавчий директор Союзу споживачів України Максим Несміянов.

В українських магазинах продають небезпечне печиво: на які шкідливі компоненти потрібно звертати увагу покупцям - today.ua

До складу печива виробники додають Е102, Е110, Е122, Е124, емульгатори, замінники какао, масла та інших інгредієнтів. У солодощах можна знайти соєвий лецитин, сорбат калію, кондитерський жир і багато всього абсолютно некорисного для людського організму. Деякі інгредієнти, які можна знайти в складі печива, в Україні дозволені в невеликій кількості, а деякі - заборонені, проте інформацію про них на упаковці виробники добре маскують. При цьому, вартість "шкідливого" печива починається від 100 грн /кг, що недешево.

"В Україні за імідж ніхто не переживає, головне - прибуток. Тому коли купуєте солодощі, дивіться, скільки емульгаторів використовувалося, що використовувалося як замінник какао-масла, що замість цукру, читайте склад. Повний хаос, соєвий лецитин в добавках, навіть якщо цукерки красиві і презентабельні. Окремий привіт чиновникам від українців: неможливо прочитати склад, це що за шрифт ?! У мене один дурний рада українцям: робіть самі це печиво ", - відзначає Максим Несміянов.

Небезпеку для здоров'я несуть консервуючі речовини, ароматизатори, барвники в складі печива, які впливають на виникнення алергії, серцево-судинних захворювань і навіть онкології.

Популярні зараз

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Фактично все печиво промислового виробництва містить гідрогенізовані жири. Згідно з нормами, його масова частка не повинна перевищувати 8%, але виробники не вказують на етикетках відсоток жиру, тому споживач не знає, що він купує.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Якісне печиво містить вершкове масло, і ніяке інше. Якщо в складі печива цукор не на першому місці або взагалі відсутній, зате додано рослинний солодкий компонент, а замість маргарину - додається вершкове масло, то таке печиво є безпечне. Але безумовно спокійніше спекти печиво самому, щоб напевно знати, що входить до його складу.

Раніше повідомлялося, що в мережі супермаркетів "АТБ" виявили печиво, зроблене в ЄС, з вмістом небезпечних для здоров'я людини речовин.