В Україні зросли ціни на м'ясо. Найбільше подорожчали свинина та сало. За місяць вартість цих м'ясних продуктів зросла на понад 10 гривень. Розглянемо, у яких супермаркетах цінники нижчі.
Ціни на свинину
Так, у травні ціна свинячої грудинки зросла з 181,65 грн/кг до 185,50 грн/кг. Лопатка подорожчала з 183,64 грн/кг до 185,07 грн/кг. Вартість підчеревки зросла з 176,67 грн/кг до 182,21 грн/кг, ребра подорожчали з 177,19 грн/кг до 177,49 грн/кг, а шашлику – з 191,66 грн/кг до 196,26 грн/кг.
Найдорожче з усіх частин свинини коштує ошийок. Ціна за кілограм у квітні становила 233,67 грн, а станом на 20 травня ошийок коштує в середньому 244,77 грн за кг.
Найдешевше свинина на сьогоднішній день стоїть у "Метро" та "Ашані". За шашликом варто сходити до "Мегамаркету", а найдешевші ребра продаються у Varus.
Ціни на сало
Вартість домашнього сала у супермаркетах за місяць зросла на 5 гривень. У квітні кілограм коштував у середньому 180,33 грн, а в середині травня середній цінник становить 185,00 грн. Водночас солоне сало подешевшало з 261,27 грн/кг у квітні до 256,30 грн/кг у травні.
Раніше повідомлялося, скільки коштує рання полуниця у супермаркетах України у середині травня.