Today.ua

В Україні розпочався новий етап реєстрації на виплати від Червоного Хреста: хто може подати заявку

В Україні розпочався ще один етап виплат від Червоного Хреста. Ветерани війни з інвалідністю I та II групи зможуть заповнити заявки та отримати по 16 000 грн.

У квітні завершився попередній етап подачі заявок на виплаті від благодійної організації. Наразі здійснюється перевірка заявників та розпочнеться виплата їм допомоги. Гроші мають надійти усім, хто заповнив заявки, до 7 липня 2023 року включно. 

У Міністерстві ветеранів повідомляють, що кошти будуть виділятися протягом чотирьох місяців, тому якщо ви вже отримали перші виплати, то очікуйте наступного місяця другий транш.

Як подати заявку на отримання 16 000 грн від Червоного Хреста

Усі заяви автоматично надсилаються до Міністерства ветеранів, де перевіряють наявність статусу ветерана війни у заявників. Далі інформацію передають до Червоного Хреста, і представники організації займаються подальшою виплатою допомоги.

За перші два етапи програми допомоги, яка розпочалася 16 лютого, українці подали вже 25 тисяч заяв. Наразі розпочався третій етап прийому заявок від ветеранів війни з інвалідністю. 

Раніше повідомлялося, що в Україні хочуть підвищити ще два податки, щоб повернути виплати військовим у розмірі 30 000 грн. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ