Today.ua

В Україні незабаром буде багато сезонної роботи в аграрному секторі

Незабаром в Україні з'явиться багато нової роботи в аграрному секторі. Загалом має бути створено понад 10 тисяч нових робочих місць. В основному це сезонна робота: з весни по осінь. Водночас, близько тисячі нових робітників отримають постійні робочі місця.

Про це повідомив в ефірі телемарафону перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, пишуть на сайті Мінагрополітики.

Нові робочі місця мають створити підприємці, які отримали урядові гранти на розвиток власної справи в аграрному секторі. Загалом було видано 24 гранти на загальну суму 57 млн 322 тис. гривень. Причому 23 гранти отримали господарства, які розвиватимуть на ці гроші садівництво та виноградарство. А один грант дістався підприємцеві, який має намір розвивати власне тепличне господарство.

Відповідно до умов, підприємці, що отримали державні кошти, мають найняти на роботу близько тисячі постійних працівників. Крім того, вони створять вдесятеро більше місць для сезонної роботи. Таким чином, в аграрному секторі вже цієї весни має з'явитись понад 10 тисяч нових робочих місць.

Заявку на грант розглядають у Мінагрополітики та у банку. Якщо бізнес-план, представлений заявником, виглядає цілком життєздатним і відповідає критеріям, то рішення щодо отримання гранту виноситься швидко – за два-три тижні.

"Що важливо – фермер може повторно подати доопрацьовану заявку, якщо після першого розгляду будуть виявлені певні недоліки бізнес-плану»", - каже Тарас Висоцький.

Таким чином, вирішується два надважливих питання: розвиток власного садівництва, виноградарства і тепличного овочівництва, а також створення нових робочих місць. Усього цього вкрай потребує нинішня Україна. Адже це має зменшити імпортозалежність нашої країни і водночас дати роботу людям, які через війну її втратили.

Нагадаємо, деяких українців цьогоріч звільнили від податку на землю та від податку на нерухомість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ