Вершкове масло і ковбаса вважаються часто фальсифікованими продуктами в Україні. Кожна третя ковбаса на прилавку - підробка. Не варто сподіватися, що якщо ковбаса коштує дорожче м'яса, то вона натуральна. До її складу може входити що завгодно, але тільки не натуральні компоненти.
На базарах фальсифікату ще більше, хто б і що не говорив. У складі виробники вказують вищий сорт, а якщо перевірити ковбасу в лабораторії, то виявиться, що там і шкура, і кістки, соя, крохмаль, підсилювачі смаку ... А самого м'яса може і не бути.
Потрібно звичайно ж звертати увагу і на термін придатності ковбаси. Якщо він не вказаний, то перед вами однозначно фальсифікат.
Напередодні Великодня попит на м'ясну продукцію серед українців зростає. До святкового столу господині хочуть прикупити і ковбаски, і сала, але варто подумати, чи потрібно це робити, або краще обійтися домашніми стравами.
Раніше повідомлялося, як вибрати натуральне вершкове масло на прилавках замість пальмового масла.