Today.ua

В Україні не залишилося якісної ковбаси: що виробники додають у продукт замість м'яса

Вершкове масло і ковбаса вважаються часто фальсифікованими продуктами в Україні. Кожна третя ковбаса на прилавку - підробка. Не варто сподіватися, що якщо ковбаса коштує дорожче м'яса, то вона натуральна. До її складу може входити що завгодно, але тільки не натуральні компоненти.

На базарах фальсифікату ще більше, хто б і що не говорив. У складі виробники вказують вищий сорт, а якщо перевірити ковбасу в лабораторії, то виявиться, що там і шкура, і кістки, соя, крохмаль, підсилювачі смаку ... А самого м'яса може і не бути. Експерти відзначають, що чим більше компонентів в ковбасі, тим більше можливості отримати фальсифікат. Дорожчі інгредієнти замінюються дешевшими, а якими саме, можуть не впізнати навіть в лабораторії. Тому чим менше інгредієнтів на маркуванні, тим краще. Показником якості продукту є і його ціна - вона не повинна бути занадто низькою. Однак, на жаль, і ковбаса за 300 грн не гарантує натуральності продукту.

Потрібно звичайно ж звертати увагу і на термін придатності ковбаси. Якщо він не вказаний, то перед вами однозначно фальсифікат.

Напередодні Великодня попит на м'ясну продукцію серед українців зростає. До святкового столу господині хочуть прикупити і ковбаски, і сала, але варто подумати, чи потрібно це робити, або краще обійтися домашніми стравами.

Раніше повідомлялося, як вибрати натуральне вершкове масло на прилавках замість пальмового масла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ