Today.ua

В Україні масово вилучатимуть землю, отриману в рамках безоплатної приватизації ділянок, - Мінагрополітики

Земля, отримана деякими громадянами в рамках безоплатної приватизації, масово вилучатиметься у них та повертатиметься в державну власність. Причому держава приступає до вилучення землі вже найближчим часом.

Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства України Роман Лещенко. При цьому міністр відразу зауважив, що йдеться не про ті 2 гектари, які були отримані багатьма нашими співвітчизниками в рамках реалізації права на безоплатну приватизацію землі. Йдеться про ту землю, яка була захоплена "під соусом" безплатної приватизації всіляким правдами і неправдами. В результаті, у власності однієї людини, або однієї родини опинилось десятки, а то й сотні гектарів землі, яку вони "прихватизували" обманних шляхом.

"Мова йде про людей, які, зловживаючи владою та посадовим становищем, скористалися правом безоплатної приватизації десятки разів. Це коли посадові особи та члени їхніх родин, махінатори, консолідували у своїх руках тисячі гектарів, використовуючи недоліки земельного законодавства", - уточнив Роман Лещенко.

Так, він навів приклад, як одна й та сама особа зуміла безплатно отримати землю в прибережній зоні Одеської області, а також наділ елітної землі в Карпатах і ще й землю в центральній частині України.

Крім того, аудит земель також виявив немало випадків, коли земельні наділи оформлювали на людей, які вже на той час були мертвими.

Міністр також нагадав, що в порушеннях земельного законодавства відповідно до закону немає строку давності. Отже, держава буде усувати всі зловживання, виявлені в процесі приватизації землі.

Нагадаємо, безплатна земля дістанеться не всім громадянам. В Україні просто немає стільки землі, щоб усіх забезпечити обіцяними наділами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ