Today.ua

В Україні 10-копійчану монету з незвичайним дефектом продають за 30 000 гривень

В Україні 10-копійчану монету 1992 року випуску продають на аукціоні за 30 тисяч гривень ($1112). Монета виготовлена із латуні. Її висока вартість обумовлена незвичайним дефектом – відбитком на листі у вигляді корони.

Продавець монети стверджує, що монета зроблена з латуні і не реставрувалася, а лише милася господарським милом.

Україна почала випускати монети із 1992 року. Це одна з тих монет, яка була випущена однією з перших. Не відомо, чи інші монети мали схожий дефект, але ця монета особлива.

На правому верхньому листку дуба чітко видно неприродний відбиток, схожий на корону. На лівому листочку такого зображення немає. Нещодавно ще одну 10-копійкову монету з латуні 1992 року випуску продавали на інтернет-аукціоні за $500. Монета не мала характерних відмінностей, але вона збереглася в ідеальному стані. Ще одну унікальну монету із магнітної сталі номіналом 15 копійок продають на аукціоні за 9000 гривень ($333). Унікальність монети в тому, що вона є пробною і випущена в одному екземплярі. На реверсі монети вказано номінал "15 копійок", на аверсі зображено герб, слово "Україна" та дату випуску 1992. Реставрації монета не підлягала, дефектів не має. Раніше повідомлялося, що в Україні 22 грудня було випущено нові банкноти номіналом 50 та 1000 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ