Today.ua

Українцям розповіли, як виплачуватимуть пенсії, які Укрпошта не може доставити до окупованих регіонів

Українці, яким "Укрпошта" не може технічно доставити пенсії через бойові дії, кошти перераховуватимуть на карти Ощадбанку. Пенсії за квітень профінансовані у повному обсязі, але ті, хто отримує виплати готівкою, не можуть отримати їх через обмежену роботу листонош в окупованих регіонах.

За словами міністра соцполітики Марини Лазебної, пенсії за березень українцям зарахують на рахунки в Ощадбанку після подання "Укрпоштою" до Пенсійного фонду інформації про відсутність технічної можливості здійснювати виплату та доставку пенсій на конкретних територіях.

Також пенсіонери зможуть отримати гроші в будь-якому відділенні Ощадбанку в Україні особисто в руки. При собі потрібно мати паспорт та довідку з номером податкового коду, а також підписати договір банківського рахунку.

Якщо пенсіонер зараз не має змоги отримати свої гроші, і він не має карти Ощадбанку, то зробити це можна буде пізніше. Уся сума зберігається за пенсіонером. Одразу після відновлення роботи "Укрпошта" доставить пенсію за місцем проживання.

Якщо одержувач пенсії переїхав на безпечну територію і хоче, як і раніше, отримувати гроші через Укрпошту, то він може це зробити, змінивши адресу доставки пенсії. Листоноша принесе пенсію за новим місцем проживання.

Для пенсіонерів, які отримують виплати на банківські картки, у воєнний час нічого не змінилося. Гроші їм, як і раніше, приходять на карту, навіть якщо пенсіонер перебуває за кордоном.

Раніше повідомлялося, хто має право на отримання пенсії по втраті годувальника у воєнний час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ