Today.ua

Українцям озвучили тарифи на газ на листопад: на скільки подорожчає 1 кубометр

Річні тарифи на газ для українців залишаться незмінними до квітня 2022 року, а ось місячні тарифи змінюються не на користь споживачів. Постачальники вже озвучили тарифи на листопад, і у семи з газопостачальних компаній тарифи стартують від 7,79 грн за куб. м.

Для порівняння, компанія "ТАС Енергія країни" пропонує газ у листопаді по 38,35 грн за місячним тарифом та за 11,22 грн — за річним тарифом.

Neogas пропонує газ по 7,8 грн/кубометр, "Евода Трейд КП "Луцькводоканал" - по 7,88 грн/кубометр. "Черкасигаз збут" та "Уманьгаз збут" встановили ціну на рівні 7,89 грн за куб.

YASNO встановила ціну на листопад на рівні 8,46 гривні (місячний тариф може змінюватися), а за річним тарифом - 8,94 гривні. Такі тарифи компанія пропонує жителям Києва, Дніпра та Донецька. грн з ПДВ у листопаді та по 10,99 грн за тарифом "Річний фіксований".

У Нафтогазі, як і раніше, газ продають побутовим споживачам по 7,96 грн за кубометр за річним тарифом. Така ж ціна у компанії "Газпостачсервіс" і "Тернопільоблгаз збут".

Ціни решти постачальників знаходяться в діапазоні від 7,98 грн до 13,5 грн за кубометр. Середня ціна - 9 грн за куб. Зокрема, найвищу вартість кубометра на листопад встановила "Житомирська обласна енергопостачальна компанія" та "Херсонська обласна енергопостачальна компанія".

Раніше повідомлялося, що в Україні почалася масова реструктуризація газових боргів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ