Today.ua

Українців здивувала нова ціна на борошно: що відбувається з популярним продуктом

Українців приємно подивувала ціна на борошно. В той час, коли усе навкруг стрімко дорожчає, вартість борошна раптом стала нижчою. Так, в останній день вересня популярні торгові мережі столиці виставили нові цінники на цей продукт, які виявились нижчими, ніж були дотепер.

Про це повідомило видання agrotrend.

До речі, борошно почало дешевшати ще на початку осені. Уже в середині вересня воно було відчутно дешевшим, ніж у серпні. Так, в останній місяць літа воно коштувало в середньому 23,05 грн/кг. А вже до середини вересня його вартість знизилась до 22,08.

Цей процес продовжився і далі. Отже, наприкінці вересня в супермаркетах столиці встановилась середня ціна на борошно в розмірі 21,33 грн/кг.

Причому, якщо ще в середині вересня мінімальна ціна на борошно становила 21,40 грн/кг, то вже через півмісяця найменша вартість цього продукту стала нижчою за 20 гривень. Так, у мережі Новус кілограм борошна марки Хуторок зараз коштує 19,99 грн. При цьому максимальна вартість борошна зафіксована в мережі Ашан. Там вона дорівнює 22,40 грн/кг.

Трохи подешевшала й двокілограмова упаковка цього продукту. Її ціна знизилась із 39,72 грн до 39,43.

Нагадаємо, стало відомо про майбутній дефіцит продовольства в Україні. З продажу можна пропасти тепличні овочі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ