Today.ua

Українців штрафуватимуть від 1700 до 3655 гривень: кому доведеться заплатити великі суми

Вже навесні українців почнуть штрафувати за продаж первоцвітів. Порушникам загрожує матеріальне покарання у розмірі від 1700 до 3655 грн. Про це нагадали представники Київської міської адміністрації.
 

Міська влада закликає громадян не купувати первоцвіти (проліски, крокуси, сон-трава) і нагадує про штрафи за торгівлю рідкісними рослинами.

Першоцвіти відносяться до зникаючих видів рослин. Більшість із них занесені до Червоної книги України та охороняються законом. Люди знають про це, але все одно рік у рік продовжують викорінювати рослини заради заробітку.

З цього року за торгівлю першоцвітами українців каратимуть штрафами, адже прості попередження ні на кого не діють.

Екозахисники зазначають, що зрив кількох рослин первоцвіту призводить до знищення десятків насінин, яке в майбутньому могли б дати нове покоління. Крім того, російські окупанти завдають непоправної шкоди нашій екосистемі, та й загалом війна – це один суцільний стрес для природи. Усе це має спонукати людей навпаки більш відповідально ставитися до природи і не бути співучасниками екологічних злочинів.

Штрафи за продаж первоцвітів стосуються не лише киян, а й усіх українців. По ринках ходитимуть спеціальні рейди з правоохоронців та штрафуватимуть продавців перших весняних квітів.

Раніше повідомлялося, які податки та штрафи готують ФОПам в Україні вже найближчими місяцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ