Today.ua

Українські біженці в Польщі можуть не платити за деякі покупки: з'явився список безплатних товарів

Українські біженці в Польщі, які пройшли офіційну реєстрацію, можуть розраховувати на безплатний відпуск деяких товарів. Зокрема, вони мають право на безплатне придбання деяких ліків у польських аптеках.

Про це нагадала прес-служба Мінреінтеграції. Крім того, у прес-службі дали посилання, які саме ліки українці можуть отримати безкоштовно.

Отже, українці які офіційно зареєстровані у Польщі як біженці, мають таке саме право на безплатне забезпечення деякими ліками, як і поляки. У Польщі діє програма, подібна до української програми "Доступні ліки".

Звісно, що далеко не всі медичні препарати доступні нашим громадянам у Польщі безкоштовно, а лише деякі. Перелік медикаментів, доступних українцям безплатно, можна знайти на сайті польського Мінохорони здоров'я за таким посиланням: https://www.gov.pl/web/zdrowie

Крім того, слід знати, що безплатні ліки можна отримати не в усіх аптеках, а лише в тих, які підписали контракт із  Національним фондом охорони здоров’я (NFZ) Польщі.

Для того щоб отримати безплатні ліки або ліки за неповну ціну, українським біженцям треба мати:

Нагадаємо, деякі українські біженці в Польщі можуть отримати дешевий іпотечний кредит на придбання житла у цій країні. Іпотеку дають під 2% річних. Є низка умов, яким мають відповідати претенденти на участь у такій іпотечній програмі. Зокрема, вони мають довести свою платоспроможність, а також мати вік не більше 45 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ