Today.ua

Україні пропонують відключити ГТС і припинити подачу газу в Європу: названі причини

В Україні можуть будь-якої миті відключити ГТС і припинити подачу російського газу в Європу. Причому це може бути зроблені з ініціативи українського Оператора ГТС.

Такі міркування висловив у своєму Facebook політичний експерт Олексій Голобуцький.

Блогер пояснює це тим, що зараз у безпосередній близькості від української ГТС лунають запеклі бої. В результаті військових дій може бути пошкоджена газотранспортна сиситема. Це змусить Європу терміново перейти на постачанні через Північний потік-2, чого й добивається Росія.

 

"Не виключено, що вони хочуть вивести з ладу ГТС, щоб у Європи не було альтернативи "Північному потоку 2". Тому було б логічним для України терміново відключити ГТС – заради енергобезпеки Європи", - вважає Голобуцький.

Експерт вважає, що Європа має активніше тиснути на Путіна та усю російську владну верхівку. Він припускає, що реальна загроза залишитись без газу може змусити країни ЄС посилити і пришвидшити економічні санкції проти Росії.

Нагадаємо, напередодні компанія Нафтогаз повідомила про пошкодження газопроводів у Волноваському районі Донецькій області – в зоні активних військових дій. Через пошкодження було припинено подачу газу до кількох населених пунктів Донецької області.

Крім того, було тимчасово припинено відбір газу із Мринського підземного сховища на Чернігівщині через те, що воно розташоване в безпосередній близькості від зони бойових дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ