Today.ua

У Німеччині ввели обмеження на дію проїзних за 49 євро: кому доведеться платити повну вартість проїзду

У Німеччині з 1 квітня запустили у продаж довгоочікувані проїзні за 49 євро, якими можна буде їздити вже з 1 травня. Однак пасажири дізналися, що в деяких поїздах проїзні будуть недійсними, і за квитки доведеться платити стільки ж, як зараз.

Так, залізнична компанія Deutsche Bahn заявила своїм пасажирам, що проїзний за 49 євро буде недійсним на таких лініях, як RE 52432 з Бремена, оскільки ці лінії обслуговуються іншим перевізником – DB Fernverkehr.

Поїзди далекого прямування DB курсують кількома маршрутами, хоч і допущені до проїзду за квитками на місцевий транспорт. Однак, згідно з правилами тарифу, ці поїзди не вважаються місцевими чи регіональними поїздами. Тому проїзд у них по проїзному Deutschlandticket за 49 євро буде неможливий. Пасажирам доведеться оплачувати тариф згідно з діючими цінами на квитки.

На які маршрути не діятиме проїзний за 49 євро

Перед тим, як вирушити в поїздку, пасажирам потрібно перевірити, яким перевізником вони їдуть. Адже якщо вони будуть їхати регіональним експресом DB Fernverkehr, для якого квиток за 49 євро недійсний, то для когось це може стати сюрпризом.

Проїзні квитки Deutschlandticket на сьогоднішній день доступні в покупці онлайн на платформах: Bvg.de, bahn.de, deutschlandticket.de та інших додатках місцевих транспортних компаній.

Раніше повідомлялося, що Німеччина скасувала безкоштовні потяги для українських біженців до Ганновера.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ