Today.ua

У Нафтогазі розповіли, чому не повертають клієнтам переплату за газ

Клієнти Нафтогазу зіштовхнулися із проблемою під час війни. Українцям, котрі мають переплати за газ, компанія не повертає гроші. Користувачка поскаржилася на роботу Нафтогазу публічно на сторінці у Facebook.

"Працюєте, а переплату виплатити не можете, Вам перераховують гроші, а ви все звертаєте на військовий стан", - написала клієнтка Лідія.

У Нафтогазі пояснили, що у зв'язку з настанням форс-мажорних обставин, а саме - запровадженням військового стану в Україні, виконання умов договору та законодавчих актів наразі неможливе.

"Компанія, за зверненням, очікує на роз'яснення від НКРЕКУ щодо ситуації, що склалася. Просимо Вас почекати і ми обов'язково з Вами зв'яжемося, водночас Ви можете звернутися до нас повторно", - відповіли в Нафтогазі.

Таким чином, з відповіді Нафтогазу випливає, що клієнтам врахують переплату та повернуть гроші, але швидше за все - після війни. Клієнтка, яка залишила скаргу, додала, що сподівається на збереження своїх документів та на те, що Нафтогаз зробить їй перерахунок.

Через війну Нафтогаз не зміг перейти на нову систему обліку газу з 1 травня. Планувалося, що вимірювати газ в Україні, як і у всій Європі, будуть у кіловат-годинах, а не в кубометрах. Проте терміни переходу було вирішено перенести на мирний час.

Раніше повідомлялося, що в Україні по-новому нараховуватимуть розмір субсидії на оплату комуналки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ