Today.ua

Ціни на черешню в Україні знизяться: у Мінагро зробили прогноз

Ціни на перші партії черешні в Україні були рекордними. На початку цього тижня вартість ягід трохи знизилася. У Міністерстві аграрної політики та продовольства спрогнозували, коли чекати ще доступніших цін на сезонну ягоду.

Так, заступник голови МінагроТарас Висоцький під час ефіру національного телемарафону "Єдині новини" зазначив, що захмарна вартість черешні цього року пов'язана з насиченням ринку імпортом на фоні холодної весни.

За його словами, імпорт покриває дефіцит, який виник через захоплення окупантами території Мелітополя, де традиційно вирощували найбільше черешні в Україні.

Подальші ціни на черешню в Україні залежатимуть від успіхів українських військових на полі бойових дій.

"Зараз розраховувати, чи вийде в червні масово мелітопольська черешня - тут тільки можемо тримати кулаки за Збройні сили", - наголосив чиновник.

Щодо прогнозів на червень-липень, то, однозначно, ціни будуть падати. За 2 тижні вітчизняних ягід на ринку буде більше і цінники знизяться.

Скільки коштує черешня в Україні на початку червня

Найдешевше на сьогоднішній день ягоди коштують у Закарпатській області, оскільки там черешня дозріває швидше. Середній цінник — 600 гривень за кілограм. Тоді як у Києві вартість кілограма черешні наразі коливається від 750 грн до 1,2 тис. грн.

Раніше в Мінагрополітики спрогнозували, скільки коштуватимуть кавуни в Україні влітку 2023 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ