Today.ua

Цільова мобілізація в Україні: коли та з якого віку будуть призивати на службу

Військовий стан та загальна мобілізація триватимуть в Україні до 20 травня. Крім того, що громадян мобілізують для участі у бойових діях, призиватимуть також людей і для участі у повоєнному відновленні України. Кого торкнеться цільова мобілізація, розкажемо докладніше.

Цільова мобілізація передбачає залучення до служби у Збройних Силах України чи інших військових формуваннях осіб, які підпадають під певні категорії.

Відповідно до законодавства України, до таких груп осіб належать:

Також можуть бути залучені до цільової мобілізації особи, які мають спеціальні знання та навички, необхідні для військової чи інших видів служби.

Як відбуватиметься цільова мобілізація 

Після того, як громадянина призвуть до цільової мобілізації, він має з'явитися на військову комісію з документом, що підтверджує його особу. Після цього, залежно від категорії військової служби, можуть встановлюватися вимоги до фізичної та психологічної підготовки.

Призвані під час цільової мобілізації особи братимуть участь у відновленні об'єктів інфраструктури після завершення бойових дій та процесів розмінування. До них можуть входити як безробітні громадяни, так і працевлаштовані особи, за якими на час служби збережеться робоче місце, посада та зарплата.

Раніше повідомлялося, як чоловіки можуть оформити дозвіл на виїзд із України на 30 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ