Today.ua

Тарифи на комуналку в Україні зростуть з квітня: що і на скільки подорожчає

Комуналка в Україні в лютому зросла в середньому на 800-1000 гривень, але після закінчення опалювального сезону уряд анонсував вже нову хвилю подорожчання тарифів. Зокрема, дорожче платити доведеться за гарячу воду, опалення та електроенергію.

Що стосується цін на газ, то Кабмін до кінця року хоче закріпити його вартість на рівні 6,99 грн за кубометр. Саме така ціна діє з січня для всіх споживачів. Щоб зберегти тариф, потрібно щоб всі облгази ввели річні тарифи, як це зробив "Нафтогаз".

Тариф на електроенергію можуть підняти з 1 квітня. Спочатку уряд хотів підвищити ціни для тих, хто витрачає більше 300 кВт*год на місяць, тепер хочуть для тих, хто витрачає більше ніж 500 або навіть 1000 кВт*год. Крім того, НКРЕКУ схвалила підвищення тарифу для "Укренерго" з 1 квітня на 7,5%. Це потягне за собою подорожчання тарифу за електроенергію для всіх тих, хто в своєму виробництві використовує електрику.

Тарифи на гарячу воду більше утримувати теж ніхто не буде. До кінця опалювального сезону ціни залишаться колишніми, але з квітня місцева влада переглядатиме тарифи. На сьогоднішній день в Україні 3 млн субсидіантів, яким держава профінансувала в січні субсидій на 5 млрд гривень. Через зниження тарифів на газ в лютому ця сума буде значно менше.

Раніше повідомлялося, як змінилися тарифи на комуналку в лютому, і чого очікувати у березні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ