Today.ua

Субсидії у новому опалювальному сезоні: українцям розповіли, де можна оформити виплати

Мінсоцполітики змінило принцип нарахування субсидій для українців у новому опалювальному сезоні. Зокрема, громадянам розширять можливості для подачі документів на соцвиплати. Прив'язки до місця проживання більше не буде. Наприклад, субсидію для громадян, які проживали у Херсонській чи Запорізькій області, можна буде призначити у Львові чи Києві.

Так, заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко розповів, що екстериторіальний принцип отримання субсидії допоможе українцям, де б вони не знаходилися, подати документи на субсидії через різні канали: центри надання адміністративних послуг, територіальні громади, електронні кабінети, портал "Дія". Фахівці опрацьовуватимуть заяви від усіх громадян та по всій території України. Це значно прискорить прийом та обробку всіх документів. Громадяни зможуть подати заяву на субсидію через онлайн-систему Пенсійного фонду. Вся інформація про виплати зберігатиметься у цифровому форматі. Більше не потрібно буде подаватися на субсидію повторно, збираючи наново всі документи. Усі дані про одержувачів будуть утримуватися на цифровій "хмарі" Пенсійного фонду.

Оскільки велика кількість громадян втратила роботу під час війни, то їм також дадуть можливість отримувати субсидії, якщо вони стоять на обліку в центрі зайнятості та отримують допомогу з безробіття.

Раніше повідомлялося, як можуть отримати свої субсидії громадяни, які мешкають у зоні бойових дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ