Today.ua

Субсидії на електроенергію: хто та яку суму може отримати в опалювальний період

Жителі Донбасу можуть оформити субсидію на електроенергію. Дане рішення стосується тих сімей, які проживають на лінії розмежування і постійно використовують електрообігрівачі, оскільки залишилися без теплих батарей взимку.

У Мінінтеграції повідомили, що мешканцям Донбасу в опалювальний період почали приходити платіжки з шаленими сумами за використання електрики. В середньому через необхідність обігрівати житло сім'ї накручують за місяць 2000-3700 кВт-годин електроенергії.

За підрахунками, середня сума у квитанції за електроенергію взимку збільшилася з 3360 до 6216 грн на місяць і досягла 50% середньої зарплати у регіоні. Майже 14,2 тисяч родин у Зайцевому, Мар'їнці, Красногорівці, Шахтара, Новогродівки, Трехізбенки залишилися взимку без газу і вимушені обігрівати приміщення електрообігрівачами. З них, лише 9% сімей мають право на субсидію на оплату електроенергії. У зв'язку з ситуацією, що склалася, в Мінінтеграції зажадали внести зміни до порядку надання субсидій, і жителі населених пунктів на лінії розмежування отримали право на пільгову оплату електроенергії.

Проте, право на субсидію мають лише ті власники квартир чи будинків, у яких встановлено електроопалення. Якщо приміщення офіційно не переобладнано під даний спосіб обігріву, то доступу до субсидій його власник не має.

Раніше повідомлялося, що потрібно зробити, щоб отримувати субсидію, маючи борги щодо комуналки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ