Today.ua

Стало відомо, кого із дачників мають звільнити від податку на город

Податок на город, який запровадять уже з наступного року, наробив немало переляку серед власників присадибних ділянок, дачників та пайовиків, які здають свою землю в оренду. Люди бояться, що нове податкове зобов'язання ляже на їхні плечі важким тягарем і змусить їх збувати свої клаптики землі за безцінь. Однак влада заспокоює громадян: податок на город доведеться платити не всім.

Тим, хто вирощує городину для власних потреб на присадибній або дачній ділянці, не варто непокоїтись. Їм ніякого податку сплачувати не доведеться. Не треба буде платити ніяких додаткових коштів і землеробам, які сплачують податки за вирощений і проданий ними врожай.

Платити новий податок доведеться лише тим землевласникам або землекористувачам, які сплачують за гектар податок менше 1100 гривень. От саме на них і розраховане мінімальне податкове зобов'язання, яке в народі назвали податком на город.

"Людям, які надають свою землю в оренду аграріям і ті сумлінно сплачують усі податки, також не варто хвилюватися. Мінімальне податкове зобов’язання доведеться щорічно платити тим фермерам, які сплачують із 1 гектара менше 1100 гривень податків", - розтлумачила суть нового податку народна депутатка Лариса Білозір.

Лариса Білозір також уточнила у своєму коментарі, з чого складатиметься мінімальне податкове зобов'язання. До нього увійдуть такі пункти:

Таким чином влада сподівається звести до мінімуму тіньову оренду землі. Адже за приблизними підрахунками нині в тіньовій оренді знадиться близько 8 мільйонів гектарів землі. Через це бюджет недоотримує велетенську суму грошей.

Нагадаємо, деякі експерти вважають, що податок на город змусить багатьох власників паїв продати свою землю за безцінь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ