Today.ua

Стало відомо, хто з українців може не платити за комунальні послуги

Деякі українці можуть не сплачувати за комунальні послуги і при цьому їм не нараховуватимуть пеню. Йдеться насамперед про тих громадян, які довгий час не проживають у своїх квартирах. У Центрі комунального сервісу (ЦКС) роз'яснили, хто ще підпадає під категорію неплатників.

Тимчасово переміщені особи, які залишили своє житло та нині мешкають в інших населених пунктах, можуть не платити за комуналку. Також споживачі, які не мають лічильників на певні види комунальних послуг, мають таку саму можливість. Якщо у споживача відсутній лічильник на газ чи воду, то платіж нараховується відповідно до переданих показників.

Також за комуналку можуть не платити громадяни, які навчаються в іншому населеному пункті, перебувають на тривалому лікуванні в іншому місті чи іншій країні, проходить термінову військову службу або мобілізовані до ЗСУ, відбувають покарання у місцях позбавлення волі, або перебувають за кордоном.

Підтвердити свій статус потрібно відповідними довідками, щоб комунальні послуги вам не нараховували. Також потрібно мати акт, що підтверджує фактичну кількість людей, які проживають у домогосподарстві. Цей документ має бути затверджений обслуговуючою організацією.

Перелік документів для перерахунку оплати за комунальні послуги:

Звільнити можуть від сплати за всі комунальні послуги, крім опалення. Комунальний тариф за тепло не враховує кількість людей, що проживають у приміщенні, а лише площа житла. Якщо в квартирі ніхто не мешкає в опалювальний сезон, за теплопостачання все одно доведеться заплатити. За гарячу та холодну воду, газ та інші послуги платити не доведеться, якщо не проживаєте у квартирі.

Раніше повідомлялося, що українцям перерахують платіжки за комуналку, яку вони недоотримують через відключення електроенергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ