Today.ua

Штраф до 50 тисяч євро: за що суворо карають власників земельних ділянок у Німеччині

У Німеччині суворо штрафують за деякі роботи у садах та на земельних ділянках. Якщо ви іммігрант і не знайомі з місцевими обмеженнями, слід швидше з ними ознайомитися, щоб не поплатитися, наприклад, за стрижку газону або вирубку дерева на своїй ділянці.

У різних федеральних землях штрафи можуть відрізнятись. Що варто враховувати власникам ділянок у Німеччині, повідомили у Telegram-каналі "Німеччина/ Україна/Біженці".

Стрижка газону у вихідний день

За шумні роботи у саду у вихідний день чи свято – у Німеччині вас можуть оштрафувати. Особливо в неділю заборонено використовувати бензопили, повітродувки, кущорізи та інше шумне обладнання. Штрафи за це можуть сягати 50 тисяч євро, в залежності від федеральної землі.

Вирубка дерев влітку

У Німеччині охороняються деякі види дерев, і їх, згідно із законом, не можна рубати в період з 1 березня по 30 вересня. Це стосується, наприклад, сосни звичайної або волоського горіха.

Щоб зрубати якесь дерево, потрібно отримати дозвіл в органах охорони довкілля. Штрафи за вирубку без дозволу у різних регіонах країни відрізнятимуться.

Розпалювання багаття в саду

Правила розведення багаття у саду визначають місцеві органи влади. Відкритий мангал у саду може бути встановлений, але з дозволу влади.

Заборонено спалювати відходи після садових робіт та траву у себе на ділянці. У більшості випадків для спалювання сміття потрібен дозвіл.

Будівництво сараю

Для будівництва сараю біля будинку часто потрібно отримувати дозвіл. Порушення будівельних норм може спричинити штраф до 50 тисяч євро.

Раніше повідомлялося, що в Україні скасували безкоштовний евакуаційний автобус зі Львова до Німеччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ