Today.ua

Ще одна категорія українців може розраховувати на субсидію: у ПФУ розкрили подробиці

Українці, які не менше місяця перебували у полоні, тепер можуть отримувати субсидію від держави. У ПФУ повідомили, що при призначенні державної допомоги таким особам не враховуватимуться їхні доходи.

Крім того, українцям, які через війну залишилися без газу або опалення та використовують для обігріву побутові електроприлади, змінять механізм розрахунку пільг. У таких випадках використовуватимуть соціальні нормативи на комуналку із постачання та розподілення електроенергії для індивідуального опалення.

Громадянам не потрібно буде звертатися до Пенсійного фонду та подавати якісь документи, щоб їм по-новому перерахували виплати. Це станеться автоматично.

Однак деяким одержувачам житлових субсидій для оформлення виплати з урахуванням нових умов і тим самим збільшення її розміру слід звернутись до ПФУ, щоб не втрачати субсидії на літній період.

Так, заново подати пакет документів на отримання субсидії та декларацію про доходи потрібно українцям:

Подати документи на субсидію можна поштою, а також через веб-портал електронних послуг ПФУ або мобільний додаток "Пенсійний фонд". Також пакет документів можна подати уповноваженим посадовим особам виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідних територіальних громад, центрів надання адміністративних послуг через портал "Дія".

Раніше повідомлялося, що після підвищення тарифів на електроенергію громадяни з малозабезпечених сімей зможуть отримувати субсидії на оплату комуналки, яка покриватиме суму подорожчання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ