Today.ua

Зеленський дозволив повне гарантування вкладів фізосіб

В Україні під час військового стану повністю гарантуватимуть банківські вклади фізосіб. Президент Володимир Зеленський вже підписав відповідний законопроект №5542-1, повідомив голова парламентського фінансового комітету Данило Гетьманцев.

Крім того, закон передбачає повну гарантію банківських вкладів українців упродовж трьох місяців після закінчення війни з Росією, війська якої вторглися на українську землю у лютому поточного року.

Слід зазначити, що закон також передбачає у мирний час компенсацію за банківськими вкладами у розмірі 600 000 гривень (через 3 місяця після скасування воєнного стану).

Нагадаємо, до війни максимальна сума компенсації за банківськими вкладами у нашій країні становила 200 000 гривень. У Верховній Раді було зареєстровано законопроект, який передбачає збільшення цієї суми до 400 000 гривень, але його народні депутати не затвердили.

Слід зазначити, що під час війни в окупантами банківські вклади українців дуже збільшились. Якщо бути точнішими, то збільшилися приблизно на 30 млрд гривень. При цьому українці у березні активно продавали валюту.

Раніше було названо курс долара на чорному ринку в Україні під час війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ