Today.ua

За місяць гривня на чорному ринку зміцнилася на 20%

Після вторгнення 24 лютого російських військ в Україну курс гривні сягав 40 гривень за долар. На початку квітня він уже був на рівні 31,25 гривні за долар. Сьогодні ми розповімо, завдяки чому за місяць війни гривня до долара зміцнилася майже на 20%.

По-перше, це стало можливим завдяки тому, що українці у березні активно продавали валюту. Зокрема, за офіційними даними, минулого місяця українці продали на 350 млн доларів більше, ніж купили.

По-друге, гривня зміцнилася завдяки фінансовій допомозі України від міжнародних партнерів. Більшість коштів було спрямовано на збільшення золотовалютних резервів НБУ, внаслідок чого вони збільшилися до 28,11 млрд доларів.

По-третє, продаж військових ОВДП. Кабмін планує завдяки продажу "військових" облігацій внутрішньої держпозики залучити близько 400 млрд гривень.

Нагадаємо, 24 лютого, після початку повномасштабного вторгнення в Україну російських військ НБУ зафіксував курс долара на рівні 29,25 гривень за долар і заборонив продавати долари фізособам. Такий курс буде до кінця війни.

Раніше було названо курс долара на чорному ринку в Україні під час війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ