Today.ua

Яйця, хліб, соняшникова олія: торгові мережі підняли ціни на продукти першої необхідності

Перед останніми вихідними січня супермаркети оновили ціни на продукти першої необхідності. Зокрема, подорожчали хліб, яйця та соняшникова олія. Ціни на продукти зросли по-різному: від кількох копійок до кількох гривень.

Про те, як змінилися цінники в найпопулярніших супермаркетах столиці, розповіла hvylya, посилаючись на дані з порталу minfin.

Ціни на яйця

Вартість яєць змінилася різновекторно. Так, яйця торгової марки Ясенсвіт у порівнянні з груднем минулого року зросли в ціні з 73,70 до 74,15 грн за десяток.

Водночас, яйця ТМ Квочка доволі відчутно подешевшали. Їхня ціна знизилася з 74,15 грн за десяток до 70,60.

Ціни на соняшникову олію

Соняшникова олія різних марок подорожчала. Проте ціни зросли по-різному. Так, олія Олейна порівняно з груднем подорожчала незначно: з 62,38 грн до 62,76 грн за пляшку ємністю 850 мл.

А ось олія Щедрий дар "щедріше" додала в ціні: середня вартість такої ж 850-мілілітрової пляшки підскочила з 65,85 до 67,60 грн.

Ціни на хліб

Ціна на хліб пшеничний нарізний вагою 600 г за місяць не змінилася ніяк. Вона як була 31,69 грн, так і залишилася.

А ось пшеничний батон вагою 650 грамів став дорожчим. Але це підвищення ціни, радше, символічне: вартість зросла з 32,08 до 32,10 грн.

Нагадаємо, українці можуть отримати безкоштовні продукти в АТБ. Однак вартість цих продуктів мають добровільно сплатити інші громадяни через платформу єДопомога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ