Today.ua

Загальна мобілізація: українці можуть відмовитись від вручення повістки на вулиці

Останнім часом працівники військкоматів активізували вручення повісток чоловікам у громадських місцях та прямо на вулицях. При цьому у такому врученні повісток на вулиці немає нічого протизаконного, кажуть юристи. Та все ж, за певних обставин чоловіки можуть відмовитися від отримання цього документу.

Про те, що є приводом для відмови від отримання повістки, розповів 24tv.ua. Причини для відмови брати повістку на вулиці можуть бути такі:

Якщо ви виявили помилку у повістці, ви маєте право відмовитися її брати. При цьому слід скласти акт про відмову від отримання повістки. Оформлення акта має відбуватися у присутності свідків. Після того, як акт про відмову в отриманні повістки буде складений та оформлений належним чином, його мають розглянути у ТЦК.

У повістці, яку вручають військовозобов'язаному, обов'язково мають бути вписані такі дані:

Повістка повістці - не ідентичні

При цьому слід знати, що вручення повістки військовозобов'язаному, аж ніяк, не означає, що його негайно відправлять на фронт. Повістки бувають різних видів:

Нагадаємо, стало відомо, як вчинять із чоловіками, які не повернулися до України після оголошення загальної мобілізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ