Today.ua

Усі торгові мережі зобов'язані приймати карти, - Держспоживслужба

В Україні всі торгові мережі, у тому числі продуктові, мають обов'язково приймати у клієнтів платіжні картки. Таку заяву зробив голова управління захисту прав споживачів Держспоживслужби на Сумщині Володимир Єщенко.

Так він відреагував на інформацію про те, що деякі торгові мережі почали відмовляти покупцям у сплаті банківською карткою.

Єщенко зазначив, що фахівці Держспоживслужби фіксують усі випадки, коли покупцям відмовили в оплаті банківською карткою. Надалі вживаються відповідні заходи.

Крім того, відомство фіксує випадки безпідставного підвищення цін на продукти та промислові товари. А таких випадків було вже не так вже й мало.

Чиновник наголосив, що під час воєнного стану за необґрунтоване підвищення цін на продукти та товари винним особам доведеться відповісти згідно з законом. Він говорив, зокрема, про Суми, але це, звісно, стосується території всієї України.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Україна після вторгнення Росії запровадила державне регулювання цін на продукти. Зокрема, регулюються ціни на продукти першої потреби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ