Today.ua

Борги за комунальні послуги не стягуватимуть

В Україні під час війни із російськими окупантами на законодавчому рівні можуть заборонити стягувати борги за комунальні послуги. У Верховній Раді вже зареєстрували відповідний законопроект № 7317.

Йдеться, зокрема, про заборону стягувати у примусовому порядку борги за житлово-комунальні послуги з фізичних осіб. Про юридичних осіб у цьому документі нічого не йдеться.

Крім того, автори цього законопроекту вважають за необхідне, щоб під час війни приватні виконавці не виконували виконавчі написи нотаріусів. Такий пункт також є у документі.

Автори проекту закону № 7317 виходять із того, що під час війни з російськими окупантами багато українців просто не мають достатніх коштів на оплату комуналки. Після скасування військового стану вищевказані норми мають бути скасовані.

Нагадаємо, Україна вже більше двох місяців бореться із російськими окупаційними військами. Російські окупанти намагалися захопити Київ та Харків, але були відбиті. Наразі окупанти намагаються наступати на Донбасі та в Харківській області. Вони також перекидають додаткові сили на південь України.

Раніше стало відомо, що в одному із міст України скасували плату за комуналку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ