Today.ua

В Україні змінився список одержувачів допомоги ВПО: хто тепер зможе претендувати на виплати

В Україні змінили список переселенців, які мають право на фінансову допомогу від держави. Допомога ВПО виплачується людям, які переселилися з населених пунктів, де тривають бойові дії, а також з окупованої території. Через те, що ситуація на фронті змінюється, список одержувачів допомоги ВПО постійно оновлюють.

Цього разу до списку увійшли мешканці 325 територіальних громад, повідомляють у Мінреінтеграції.

У зв'язку зі зміною ситуації на фронті (Україна звільнила нові населені пункти) список одержувачів допомоги ВПО дещо оновлено. На таку допомогу можуть претендувати такі категорії громадян:

Повний список громад, мешканці яких можуть мати статус ВПО та отримувати фінансову допомогу, можна подивитися за такою адресою: https://www.minre.gov.ua/sites/default/files/field/docs/dodatok_2.pdf

До цього списку увійшли 325 громад із 9 областей України:

Як відомо, розмір допомоги ВПО становить 2000 гривень на одного дорослого і 3000 гривень на одну дитину або інваліда. Такі виплати переселенці одержують щомісяця. Крім того, їм також доступні одноразові виплати від різних міжнародних фондів, які надають підтримку громадянам України.

При цьому українці, які вже повернулись у свої домівки, втрачають статус ВПО, а з ним і виплати. Щоб виявити тих, хто отримує гроші незаконно, в Україні розпочали масштабну верифікацію ВПО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ