Today.ua

В Україні зріс курс долара

В Україні зріс курс долара. Нацбанк встановив на четвер, 18 березня, нову ціну американської валюти, яка на 5 копійок вища, ніж у попередній день. Таким чином, на сьогодні офіційний курс долара склав 27,70 гривні.

Євро також відіграв у гривні 3 копійки у порівнянні з попереднім днем. На сьогодні курс євро становить 32,99 гривні.

Офіційний курс валют на сьогодні такий:

При цьому курс долара і євро в обмінних пунктах, звичайно, вище того, що офіційно встановлений Нацбанком. Долар у середньому можна купити за 27,83 гривні. А євро торгують за 33,25. У продажу курс долара становить 27,60 гривні, а євро - 32,85.

Нагадаємо, в Україні змінилися правила покупки доларів. Нацбанк йде по шляхом подальшої лібералізації валютного ринку, знімаючи дедалі більше обмежень з обороту валютних коштів. Зокрема, тепер банки та інші фіноорганізаціі можуть купувати у населення валюту навіть через термінали. Валюту можна вільно переводити за кордон і отримувати її звідти через додаток для смартфонів "Дія". Крім того, українцям дозволили торгувати валютою на форвардних умовах.

Форвардні закупівлі передбачають угоди за майбутніми операціями за заздалегідь обумовленими цінами. Це дозволяє уникнути ризику непрогнозованого зростання цін. Правда при цьому можна і програти, якщо курс долара раптом знизиться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ