Today.ua

В Україні скоротилися витрати на виплату пенсій

В Україні завершили фінансування пенсій за липень. Остання липнева сума в розмірі 4,5 млрд гривень була зарахована 23 липня. Загалом на фінансування липневих пенсій громадян було направлено 42,4 мільярда гривень. Ця сума нижча, ніж була у минулі місяці.

У червні, травні і квітні на фінансування пенсій було витрачено по 42,6 мільярда гривень. Виходить, що в липні пенсіонерам України було виплачено на 200 тисяч гривень менше, ніж у попередні місяці.

Як це співвіднести з тим, що пенсії громадян неухильно ростуть, поки не зрозуміло. Пенсійний фонд дає лише статистику. Можна лише припустити, що чисельність пенсіонерів в Україні фізично скоротилася. Або в результаті проведеної верифікації деяким громадянам виплату пенсій припинили. Тим часом, як повідомляють у коментарях на Facebook-акаунті Пенсійного фонду України, деякі громадяни отримали в липні меншу пенсію, ніж у попередні місяці. З чим це пов'язано, невідомо. Зокрема, про це написала одна з підопічних Пенсійного фонду.

"Пенсію за вислугою років отримую багато літ. 2200 грн. Сьогодні нарахували лише 1760 грн. У чому справа?" - запитує жінка.

Відповіді з Пенсійного фонду їй поки не дали.

Нагадаємо, в серпні 400 тисяч українських громадян отримають підвищені пенсії. Йдеться про колишніх військових і поліцейських. Їм виплатять надбавку в розмірі від 800 до 2000 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ