Today.ua

В Україні закликали до термінової евакуації жителів одного міста

Жителів одного українського міста закликали терміново залишити свої будинки та виїхати за межі свого населеного пункту. Причому, чим швидше відбудеться евакуація, тим краще для них: більше шансів зберегти життя – свої та своїх близьких. Це пов'язано з наближенням лінії фронту та обстрілами міста, що почастішали. Йдеться про Слов'янськ Донецької області.

Виїжджати мешканців міста в евакуацію закликав мер Слов'янська Вадим Лях в ефірі телеканалу FREEДОМ.

За словами градоначальника, лінія фронту хоч і повільно, але неухильно наближається до Слов'янська. Через це обстріли міста відбуватимуться дедалі частіше. Тому люди, які в ньому залишаться, щохвилини ризикуватимуть своїм життям. Аби цього не сталося, міська влада наполегливо рекомендує людям тимчасово залишити своє місто.

Водночас, мер зауважив, що донедавна у самому Слов'янську ситуація була доволі спокійною. Місто майже не обстрілювали. Інфраструктура вся ціла. Завдяки цьому в місті є світло, вода та газ. Це частково розслабило мешканців і приспало їхню пильність. І зараз, коли обстріли почастішали, люди не хочуть залишати свої домівки.

Але, що ближче міста лінія фронту, то вища небезпека. Ворог переважно б'є по Слов'янську, а також сусідніх Краматорську, Дружківці та Костянтинівці ракетами С-300 із невеликої відстані. Час їхнього польоту до цілі невеликий, і відстежити такі ракети дуже важко. Тому тимчасова евакуація із міста буде найкращим рішенням.

Нагадаємо, на початку опалювального сезону в Україні проходила масова евакуація населення зі зруйнованих населених пунктів на сході України на захід країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ