Today.ua

В Україні почали оформляти субсидії по-новому: хто втратить допомогу від держави

В Україні з 1 травня стартувало переоформлення субсидій. Претенденти на державну допомогу мають заново подати заяви і декларації про доходи та витрати. Таким чином, держава проведе верифікацію одержувачів виплат і відсіє всіх, хто отримує субсидії незаконно.

При цьому, якщо буде виявлено, що одержувач субсидії приховав частину своїх доходів або применшив витрати, то його змусять повернути отримані гроші в бюджет.

Підставою для такої верифікації стали численні факти, які розкрилися про одержувачів субсидій. Зокрема, за минулий рік, 830 громадян, які отримують від держави допомогу на оплату комунальних послуг, придбали валюту на суму 139,9 млн гривень. Тобто, в середньому кожен із них придбав більш ніж 6 тисяч доларів.

Крім того, стали відомі й деякі інші факти, які свідчать про те, що не всі одержувачі субсидій дійсно не можуть самі оплатити комуналку.

В яких випадках українців позбавлять субсидії

Нагадаємо, з 1 травня всі субсидії громадянам будуть надаватися тільки в монетизованій формі. Тобто, українці отримуватимуть їх "живими" грошима і вже після цього будуть самі розраховуватися з комунальниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ