Today.ua

В Україні банки працюватимуть 7 та 8 березня - НБУ

В Україні всі банки працюватимуть 7 та 8 березня 2022 року. Таке рішення у зв'язку з воєнним становищем ухвалив НБУ.

Голова НБУ Кирило Шевченко заявив, що в умовах війни фінустанови мають виконувати свій громадянський обов'язок та працювати без вихідних, надаючи українцям фінансові послуги. Банки повинні організувати безперебійну роботу своїх відділень, але не забуваючи про безпеку.

НБУ наголосив, що його система електронних платежів працює як завжди, тобто у штатному режимі. Учасники цієї системи можуть здійснювати платежі щоденно.

Тим часом, після вторгнення Росії в Україну банки оголосили кредитні канікули для своїх клієнтів. Так, ПриватБанк оголосив кредитні канікули всім бізнес-клієнтам з 1 березня до 1 червня 2022 року.

У свою чергу "Ощадбанк" запровадив кредитні канікули для клієнтів-фізичних осіб з 1 березня до 31 травня 2022 року за всіма кредитами. З такою ж ініціативою на час війни виступили й інші українські фінансові установи.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в умовах військового стану, запровадженого в Україні у зв'язку із вторгненням Росії, "Ощадбанк", "ПриватБанк" та "Райффайзен Банк" ухвалили рішення тимчасово скасувати комісії за безготівкові розрахунки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ