Today.ua

У Києві виросла середня зарплата: в яких іще регіонах непогано платять

Київ повернув собі позиції всеукраїнського лідера щодо рівня зарплати та кількості вакансій на ринку праці. У травні середня зарплата в столиці зросла понад 29 тисяч, а столичні вакансії склали понад третину від усієї кількості вільних робочих місць в Україні.

Такі дані повідомляє сайт із працевлаштування grc.ua.

Варто було українській армії прогнати ворога подалі від столиці, як ділове життя в Києві одразу почало відроджуватися. Віддавши на кілька місяців позиції лідера Львову, у травні Київ почав повертати все, що по праву належить столиці.

Таким чином, за підсумками травня, 35,8% усіх актуальних в Україні вакансій належало Києву. Після шоку перших місяців війни почало відроджуватися ділове життя, а разом із ним підросли й заробітки столичних працівників. У травні середня зарплата в Києві становила 29,2 тис. гривень. Другу позицію у країні за кількістю вакансій посів Львів – 17,1%. Ще 8,5% вакансій припало на долю Дніпропетровської області. 3,4% від загальної кількості вільних робочих місць пропонують в Одеській області та ще по 2,9% припадає на долю Івано-Франківської та Черкаської областей. Всі інші регіони входять до загального ринку праці з меншою кількістю вакансій.

"Українці зараз перебувають в активному пошуку роботи. Про це свідчать дані рекрутингового сайту grc.ua, де за останній тиждень кількість нових реєстрацій збільшилась на 55%, а кількість відгуків на вакансії - на 33%", - зазначають аналітики ринку праці.

Щодо розміру зарплат, то тут, звичайно, Києву немає конкурентів. З показником 29,2 тис. гривень він упевнено лідирує у рейтингу середніх зарплат. На другій позиції розташувалася Полтавська область, де середня зарплата в травні склала 22,3 тис. гривень. Третє місце посідає Львівська область – 21,6 тис. гривень. Далі йде Одеська область – 21 тис., та замикає першу п'ятірку Івано-Франківська область – 19,4 тис. гривень. При цьому Київська область, яка завжди входила до верхньої трійки із зарплати, зараз не увійшла навіть до першої десятки.

Нагадаємо, з 1 червня українські біженці в Німеччині зможуть отримувати допомогу з безробіття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ