Today.ua

Українці масово не пройшли верифікацію по субсидіях: стало відомо, скільки сімей не отримають допомогу

У новому опалювальному сезоні субсидії на оплату житлово-комунальних послуг будуть отримувати не всі українські сім'ї. Для 200 тисяч домогосподарств субсидії не оновили.

Про це розповіла на прес-конференції глава Мінсоцполітики Марина Лазебна.

За словами міністра, в минулому опалювальному сезоні субсидії отримували 3 мільйони українських домогосподарств. Однак у нинішньому їхня чисельність скоротиться на 0,2 мільйона.

"200 тисяч, які були не підтверджені, не пройшли верифікацію. Після опалювального сезону у нас було 3 млн домогосподарств, 2,5 були передані на автоматичну верифікацію в Мінфін і ще там 400-500 тисяч повинні були все одно прийти і підтвердити, де їхнє місце проживання за фактом реєстрації, - говорить Лазебна.

Невдахи, які не отримають субсидію, не пройшли верифікацію. У більшості випадків вона також проводилася автоматично. Прі цьому у Мінсоцполітики неодноразово попереджали про те, що деяким сім'ям потрібно пройти верифікацію і закликали громадян надати документи, які підтвердили б їхнє право на субсидію.

Однак далеко не всі обзавелися потрібними документами і надали їх. А це, скоріш за все, означає, що громадяни знали, що не відповідають одному або навіть кільком критеріям, які потрібні для отримання допомоги від держави.

"Ми, до речі, ... до людей завжди зверталися: будь ласка, зверніться, покажіть свої документи, якщо все добре, то подавайте заявку на субсидію. Тобто ми тут за людей. І не всі пройшли верифікацію, тому що бувають різні ситуації, наприклад, щось не так було написано ", - розтлумачила міністр.

Нагадаємо, українцям розповіли, які доходи враховуються при нарахуванні субсидій на опалювальний сезон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ