Today.ua

Українці щомісяця платять по 3 мільйони гривень за оренду житла для депутатів

У серпні народні депутати України отримали понад 3 мільйони гривень компенсації за витрати на оренду житла. Приблизно така ж сума йде за цією статтею витрат щомісяця. Депутати не скупляться собі на орендоване житло і не туляться у старих хрущовках, розташованих у спальних районах столиці.

Судячи по сумах компенсації, народні обранці вважають за краще знімати хороше житло в елітних будинках - так, щоб і комфортно було, і престиж не постраждав.

Загалом у серпні отримали компенсацію за оренду житла 138 нардепів. В цілому їм виплатили 3 008 745 гривень. Якщо розбити цю суму порівну, то вийде близько 21,8 тисячі гривень на кожного. Але при цьому їм виплачують різні суми компенсації. Зокрема, в серпні найсоліднішу компенсацію отримав позафракційний Муса Магомедов. Йому дісталося зі скарбниці 137 800 гривень. Непогано компенсували витрати й іншим двом орендарям - Роберту Горвату з групи "ДОВІРА" та Андрію Одарченку зі "Слуги народу". Їм дісталося по 59 800 гривень кожному.

При цьому, наприклад, депутатка-"слуга" Маргарита Шол в серпні отримала доволі скромну компенсацію за оренду житла - лише 20 150 гривень. Та очевидно, вона і не дуже сильно потребує тих грошей, позаяк напередодні була помічена на засіданні Ради у вбранні і з коштовностями на суму в півмільйона гривень.

Нагадаємо, в Україні стартувала податкова амністія. За перший тиждень нею скористалося лише двоє громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ