Today.ua

Українці активно скуповують валюту: що буде з курсом долара

Курс долара в Україні продовжує знижуватися. Однак українці, за порадами фінансових аналітиків, почали активно скуповувати валюту. Очевидно незабаром долар досягне "дна" і, відштовхнувшись від нього, почне рости вгору.

На п'ятницю, 13 січня, Нацбанк України встановив офіційний курс долара на рівні 26,76 гривень. Таким чином, НБУ знизив вартість долара в порівнянні з попереднім днем на 4 копійки.

Курс євро на це ж число становить 31,42 гривень. У порівнянні з попереднім банківським днем він виріс на одну копійку.

Загалом же, кус долара і курс євро зараз перебувають на мінімумі від початку 2021 року.

Якщо препарувати курс долара і курс євро за останній тиждень по днях, то вийде така картина:

Таким чином, поки лише один день, 12 серпня, долар зважився на реванш і відіграв у гривні відразу 5 копійок. Однак уже наступного дня НБУ знову знизив його курс на 4 копійки.

Користуючись зниженням курсу долара і порадами експертів, українці почали купувати валюту. Досі, протягом літа, наші громадяни активніше збували її ніж купували. Однак серпень показав прямо протилежну тенденцію.

З самого початку місяця попит на іноземну валюту переважає над пропозицією. За перші числа серпня громадянами придбано вже 45 мільйонів доларів. Причому інтерес до іноземної валюти з боку населення не вичерпується.

Нагадаємо, експерти валютного ринку радять скуповувати валюту саме зараз, коли вона дешева. Причому, згідно з їхніми прогнозами, вже дуже скоро і долар, і євро почнуть дорожчати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ