Today.ua

Українців братимуть в ЗСУ на службу з випробувальним терміном

Українцям, які хочуть вступити на службу в ЗСУ, доведеться пройти випробувальний термін, під час якого з'ясують їхню профпридатність для такої роботи. Тільки після успішного проходження випробувального терміну їх зарахують до штату. Йдеться про громадян, які хочуть служити за контрактом.

Такі умови містить законопроект №8169, який депутати проголосували у другому читанні.

Таким чином, закон про військову службу буде доповнено ще однією статтею – "Випробувальний термін при прийнятті на військову службу за контрактом". Ця стаття регламентуватиме проходження випробувального терміну перед взяттям на контактну службу.

Тривалого такого терміну "притирання" цивільної людини до військової служби становитиме від одного до шести місяців. При цьому для іноземців, які виявили бажання служити в українській армії за контрактом, також буде встановлений випробувальний період. Для них він становитиме 2 місяці.

Випробувальний термін передбачений не для всіх майбутніх контрактників. Деяким українцям не доведеться його проходити. Їх можуть одразу зарахувати на контрактну службу.

Йдеться, зокрема, про такі категорії громадян:

Тобто, випробувальний термін перед зарахуванням на контрактну службу в ЗСУ доведеться проходити лише тим громадянам, які до цього не навчалися військових спеціальностей і не проходили обов'язкову службу в армії.

Нагадаємо, в Україні також ухвалено закон, який дозволяє давати молодші офіцерські звання громадянам без вищої освіти. Офіцерські погони можуть отримати військовослужбовці, які здобули великий бойовий досвід і командирські навички на фронті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ