Today.ua

Українцям розповіли, як отримати субсидію, якщо не всі прописані проживають в будинку

Нерідко виникає ситуація, коли окремі люди, прописані в будинку, фактично там не проживають, а проживають в іншому місці. При цьому може виникнути проблема із призначенням субсидії такому домогосподарству. У цьому випадку потрібно знати, що субсидія такій сім'ї може бути призначена за результатами перевірки.

Такі ситуації нерідко трапляються в містах-супутниках великих мегаполісів, коли людина прописана, наприклад, у Білій Церкві, а фактично живе і працює в Києві. І до того ж ще й отримує в столиці непогану зарплату. Якщо слідувати правилам, то такому домогосподарству, в якому вона прописана, субсидія не годиться. Однак вирішити питання із призначенням субсидії можна позитивно. Перш за все, потрібно представити в місцеві органи соцзахисту довідку про те, що людина працює або навчається в іншому місті.

"У таких випадках поверх довідки (вона повинна бути в справі) ми вимагаємо акт огляду. Дуже багато білоцерківців їздять до Києва на роботу. Це не настільки віддалене місто, щоб вважати, що людина не може їздити туди щодня, а жити фактично за місцем прописки ", - роз'яснила глава управління соцзахисту Тетяна Велігорська.

Тому претендентам на субсидію доведеться приймати у себе "гостей" із соцзахисту, які проведуть огляд житлово-побутових умов і зроблять висновок, чи потребують мешканці конкретної квартири або будинку допомоги на оплату комунальних послуг. А в окремих випадках співробітники соцзахисту ще й можуть опитати сусідів, які вже точно знають, хто проживає у вашій квартирі.

Які документи доведеться подати для призначення субсидії

Для призначення субсидії в такому спірному випадку членам домогосподарства потрібно буде подати хоча б один із таких документів:

Про що також потрібно знати претенентам на субсидію

При призначенні субсидії враховуються доходи членів сім'ї осіб, які входять до складу домогосподарства (чоловіка, дружини, неповнолітніх дітей), навіть у тому випадку, якщо ці члени сім'ї фактично проживають в іншому місці.

При цьому доходи членів домогосподарства, які прописані в будинку, але фактично в ньому не проживають, до сукупного доходу домогосподарства не додаються (за винятком доходів членів сім'ї).

Нагадаємо, субсидії вже перепризначили двом мільйонам українських родин із трьох, які отримували їх раніше. Прем'єр Денис Шмигаль розповів, що буде з мільйоном, який залишився.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ