Today.ua

Українцям розповіли, як визначити якість вершкового масла і який продукт взагалі можна вважати маслом

Розпізнати, який відсоток жиру містить вершкове масло, можна за його назвою. Крім того, із назви цього продукту можна почерпнути відомості щодо технології його виготовлення, а також органолептичні показники.

Особливості найменувань вершкового масла роз'яснили у Держпродспоживслужбі. Там розповіли, що існує спеціальний державний стандарт 4339: 2005, згідно з яким класифікується вершкове масло. Назва масла залежить від вмісту в ньому жиру, повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

За масовою часткою жиру розрізняють такі види вершкового масла:

Крім того, прикметники, присутні у назві масла, можуть вказувати на технологію його виробництва, а також на органолептичні властивості продукту.

Зокрема, за технологією виробництва розрізняють такі види вершкового масла:

У Держпродспоживслужбі також уточнили, який продукт взагалі можна вважати вершковим маслом, адже нині виробники пропонують безліч маслоподібних продуктів, які гордо іменуються ними вершковим маслом.

"Маслом вважається продукт, виготовлений з коров'ячого молока і / або продуктів його переробки", - нагадали у Держпродспоживслужбі.

Нагадаємо, перевірка вершкового масла, яке продають в Україні, показала, що понад 60% цього продукту є фальсифікатом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ